Posicionamiento web - SEO
Dijous, 6 de Maig de 2021

 
El teu e-mail:

El teu nom:

E-mail d'amic/ga:

El teu nom

 

Marc Laboral | On buscar feina | El curriculum vitae | Autoocupació
Treball a l'estranger | La formació ocupacional | Tipus de contracte laboral

La feina de buscar feina requereix d'una tasca activa per part del propi interessat/ada. Tanmateix, hi ha diverses administracions i recursos que us hi poden ajudar.

Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC)

La intermediació en el mercat laboral és un servei ofert pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), amb la finalitat de posar en contacte als demandants d’ocupació inscrits a la base de dades del SOC amb aquelles empreses que han presentat ofertes laborals adients al seu perfil professional.


Per inscriure-s'hi cal anar a l'Oficina de Treball de la Generalitat (OTG) més propera i portar el DNI, la llibreta de la Seguretat Social (si s'ha treballat anteriorment se'n té una de pròpia) i els justificant de la titulació professional o acadèmica. A més caldrà portar un currículum, i un cop a l'Oficina es fa un entrevista en profunditat per recollir les seves dades personals, de formació, d’experiència laboral, etc i establir  el seu perfil professional. L'’objectiu de facilitar la recerca de feina.

Els Serveis Locals d'Ocupació (SLO)

La pràctica de buscar feina requereix estar ben preparat per afrontar-la. Cal saber quina ocupació s'adapta millor a les nostres característiques i necessitats. En aquest sentit diversos ajuntaments de les nostres comarques ofereixen els SLO.
Allà trobareu tècnics especialitzats que faran un seguiment personalitrzat i t'ajudaran a millorar les teves habilitats en el procés i t'assessoraran sobre el teu itinerari professional,
amb el valor afegit de conèixer les característiques del municipi i de la comarca. Normalment és necessari demanar cita prèvia. 

Al web www.diba.cat/slo podràs consultar les ofertes de feina dels diversos serveis d'ocupació locals, però per inscrure't a les ofertes has d'estar donat d'alta, prèviament, a un d'aquests serveis.


Al menú del web del SIAJ, a l'apartat de Fitxes Informatives, trobaràs el llistat dels SLO existents a l'Alt Penedès i el Garraf.

Els mitjans de comunicació

És interessant anar seguint les ofertes de treball que ofereixen els mitjans de comunicació locals, comarcals o nacionals. Molts d'ells tenen seccions amb ofertes de treball. A les oficines comarcals del SIAJ podràs consultar les ofertes dels mitjans de comunicació de l’Alt Penedès, del Garraf, el Laboris d’àmbit nacional i els classificats de La Vanguàrdia. A més a les nostres cartelleres i a la nostra web, al taulell d'anuncis, podràs trobar els anuncis que ens fan arribar les empreses de la comarca.

Treball a l'Administració

Una altre possibilitat són les ofertes de treball que ofereixen les diferents administracions públiques:

Ajuntaments, consells comarcals, diputacions... es publiquen al DOGC (Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya), al BOE (Butlletí Oficial de l'Estat) o al BOP (Butlletí Oficial de la Província). El Ministeri per a les Administracions Públiques ofereix per Internet aquest tipus d'ofertes de treball, i també la Funció Pública de la Generalitat ofereix informació a través de la seva web.

Empreses de treball temporal

Les Empreses de Treball Temporal, conegudes com ETT, posen a disposició d'altres empreses, de manera provisional o transitòria, treballadors que prèviament han contractat i incorporat a la seva plantilla. L'ETT contracta, paga el sou i exerceix el poder disciplinari. L'empresa usuària utilitza els serveis, fixa la feina i exerceix l'autoritat.
Al SIAJ
i en aquesta web, a les Fitxes Informatives, pots trobar la llista de les ETT a la comarca.

Buscar feina per Internet

Són  molts els recursos que la xarxa ens ofereix per buscar feina, a les nostres comarques pots buscar a la web del SIAJ, a la de l’ADEG (Associació d’empresaris del Garraf, Alt i Baix Penedès), a la de la Unió Empresarial del Penedès i a la Treballateca de Servei de Joventut del Consell Comarcal de l'Alt Penedès.

Més enllà de les nostres comarques a la web de la Secretaria de Joventut pots trobar molts enllaços que et poden ser d’utilitat a l’hora de buscar feina. La mateixa secretaria ha editat un tríptic amb tots aquests recursos que el tenim a la vostra disposició a la nostra xarxa d’oficines i punts d’informació.

Borses de treball

Existeixen diverses empreses de col·locació que disposen de borses de treball.
Més informació a: Recursos a la Xarxa / Treball i ocupació


Xarxa Catalana
d'Informació Juvenil
SIAJ - Servei d'Informació i Assessorament per a Joves - Alt Penedès i Garraf
Disseny web - Manteniment informàtic - Posicionamiento web - Mantenimiento informático Valencia